کشور استرالیا یکی از کشورهای پیشرفته در جهان می‌باشد که دارای اقتصاد پر رونقی است. نرخ بیکاری در کشور استرالیا بسیار ناچیز است و اغلب افراد می‌توانند متناسب با مهارت و رشته تحصیلی خود در کشور استرالیا مشغول به کار شوند. این کشور جزء کشورهای مهاجرپذیر در جهان است و میزبان بسیار خوبی برای افراد خارجی است. مهاجرت به استرالیا روش‌های مختلفی دارد؛ یکی از این روش‌ها مهاجرت کاری به استرالیا است. هر ساله تعداد بسیاری از افراد دارای متخصص در زمینه های مختلف برای کار به کشور زیبای استرالیا مهاجرت می‌کنند و به کسب درآمد در آن می‌پردازند. در این مقاله قصد داریم به بررسی فرآیند مهاجرت کاری به استرالیا بپردازیم و شرایط مهاجرت به استرالیا از طریق شغل را مورد بازبینی قرار دهیم. اگر مایل به دریافت ویزای کاری استرالیا هستید تا انتهای این مطلب با هلی ویزا همراه باشید.

بررسی جدول امتیازدهی استرالیا 

برای دریافت برخی از ویزاهای کاری استرالیا متقاضیان باید موفق شوند که حداقل امتیاز لازم را از جدول امتیازدهی استرالیا به دست آورند. افراد متقاضی می‌توانند از بخش‌های مختلف و متنوع جدول امتیازدهی استرالیا بر حسب شرایط و مهارت‌های خود نمره‌ای را کسب نمایند. در نهایت باید امتیاز هر بخش را با بخش‌های دیگر جمع  کنند تا امتیاز نهایی به دست آید. اکنون بد نیست به بررسی بخش‌های مهمی  از جدول امتیازدهی استرالیا بپردازیم.

جدول امتیازدهی بر اساس تحصیلات متقاضی

سطح تحصیلات فرد متقاضی امتیاز 
دیپلم 
فوق دیپلم 10
کارشناسی 15
کارشناسی ارشد 15
دکتری 20

جدول امتیازدهی بر اساس سن متقاضی:

سن فرد متقاضی امتیاز
بین 18 الی 24 سال 25
بین 25 الی 32 سال 30
بین 33 الی 39 سال 25
بین 40 الی 44 سال 15
بالای 45 سال 

جدول امتیازدهی بر اساس سابقه کار متقاضی در خارج کشور:

سابقه کار فرد متقاضی در خارج از کشور امتیاز
کمتر از 3 سال 
بین 3 الی 5 سال 5
بین 5 الی 8 سال 10
بالای 8 سال 15

جدول امتیازدهی بر اساس سابقه کاری متقاضی در داخل کشور:

سابقه کاری فرد متقاضی در داخل کشور امتیاز 
کمتر از یک سال 
3 سال 5
3 الی 5 سال 10
5 الی 8 سال 15
بالای 8 سال 20

جدول امتیازدهی بر اساس مدرک زبان:

مدرک زبان فرد متقاضیامتیاز 
آیلتس 6 و یا معادل‌های آن 
آیلتس 7 و یا معادل‌های آن 10
آیلتس 8 و یا معادل‌های آن 20

برای درک بهتر جدول امتیازدهی بد نیست مثالی را ذکر کنیم. به عنوان مثال اگر فرد متقاضی دارای مدرک دکتری باشد امتیاز 20 را کسب خواهد کرد؛ با داشتن مدرک زبان آیلتس 8 و یا معادل‌های آن نیز نمره 20  را به دست خواهد آورد؛ در صورتی که سن فرد متقاضی نیز بین 25 الی 32 سال باشد بیشترین امتیاز، یعنی 30 برای او لحاظ خواهد شد و با سابقه کاری بالای 8 سال در داخل کشور نیز امتیاز 20 به دست می‌آید. در مجموع امتیاز فرد تا به اینجا 90 خواهد بود و با توجه به این امتیاز میتواند شانس خود را برای دریافت ویزای کار استرالیا امتحان کند. لازم به ذکر است که جدول امتیازدهی استرالیا دارای بخش‌های دیگری نیز می‌باشد و افراد می‌توانند در صورت واجد شرایط بودن از سایر بخش‌ها نیز امتیاز کسب نمایند.  

انواع ویزای کاری استرالیا 

کشور استرالیا انواع مختلفی از ویزای کاری را برای افراد خارجی در نظر گرفته است. دریافت هر کدام از انواع ویزای کاری استرالیا دارای شرایط منحصر به فرد و خاصی می‌باشد. گفتنی است که ویزای کاری استرالیا به طور کلی دارای دو نوع موقت و دائم بوده و دارای تنوع بسیار زیادی است که بد نیست به بررسی مهم‌ترین آن‌ها بپردازیم.

1) ویزای کاری 189:

یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرت کاری به استرالیا، مهاجرت از طریق ویزای 189 می‌باشد. برای دریافت ویزای کاری 189 باید بتوانید از جدول امتیازبندی استرالیا حداقل 65 امتیاز کسب نمایید. شغل فرد متقاضی باید در  لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا در گروه MLTSSL موجود باشد؛ همچنین ارائه  حداقل سه سال سابقه کاری برای دریافت این ویزا الزامی است.

گفتنی است که ارائه حداقل نمره آیلتس 6 و یا معادل‌های آن برای دریافت ویزای 189 ضروری است. برای دریافت این ویزا باید دارای یک مهارت و تخصص ویژه باشید؛ اما خوشبختانه به اسپانسر و یا حامی مالی نیاز نخواهید داشت.

دارندگان ویزای 189 می‌توانند در کشور استرالیا به کار و تحصیل نیز بپردازند؛ ضمناً دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر 18 سال آن‌ها امکان‌پذیر خواهد بود. گفتنی است که برای دریافت ویزای 189 استرالیا باید تمام مدارک فرد متقاضی توسط سازمان مربوطه مورد ارزیابی و تأیید قرار گیرد.

هزینه دریافت ویزای 189 استرالیا 4249 دلار استرالیا می‌باشد؛ همچنین تکمیل فرم EOl نیز برای دریافت این ویزا الزامی است. از مزایای ویزای 189 میتوان به امکان دریافت تابعیت استرالیا، استفاده از خدمات بهداشتی رایگان و… اشاره کرد.

2) ویزای 482 استرالیا:

نام دیگر ویزای 482 استرالیا، ویزای TTS می‌باشد. متقاضیان برای دریافت این ویزا باید دارای مهارت و تخصصی منحصر به فرد باشند. در صورتی که کارفرمای استرالیایی نتواند صمت شغلی مدنظر خود را با افراد استرالیایی تکمیل کند، می‌تواند برای افراد خارجی ماهر و واجد شرایط دعوتنامه کاری ارسال نماید.

شغل متقاضیان ویزای 482 باید در لیست مشاغل مورد نیاز کشور استرالیا وجود داشته باشد. ویزای 482 استرالیا دارای سه نوع ویزای مختلف شامل ویزای کوتاه مدت، ویزای میان مدت و توافق نامه کاری می‌باشد.

برای دریافت این ویزا ارائه حداقل آیلتس 4.5 و یا 5 الزامی است. گفتنی است که کارفرمای استرالیایی باید دارای تجارتی قانونی باشد و در شغلی تمام وقت نیروی کار خارجی را استخدام کند.

ضمناً ویزای 482 امکان دریافت ویزای همراه را برای همسر و فرزندان زیر 18 فراهم می‌آورد و هزینه دریافت آن نیز 2770 دلار استرالیا می‌باشد.

3) ویزای 190 استرالیا:

 یکی از راه‌های مهاجرت کاری به استرالیا دریافت ویزای 190 می‌باشد که یکی از شروط الزامی آن وجود یک حامی مالی از یکی از ایالت‌ها یا قلمروهای کشور استرالیا است. نیروی کار ماهری که دارای حداقل 65 امتیاز از جدول امتیازبندی استرالیا باشد و سن او بالای 18 سال و کمتر از 45 سال باشد می‌تواند برای دریافت ویزای 190 اقدام نماید.

گفتنی است که ارائه مدرک زبان آیلتس 6 و یا معادل‌های آن برای دریافت ویزای کار 190 استرالیا الزامی است. از مزایای دریافت ویزای 190 استرالیا میتوان به استفاده از خدمات درمانی رایگان، دریافت ویزای همراه و امکان تحصیل و کار اشاره کرد.

لازم به ذکر است که برای دریافت ویزای 190، ارائه دعوتنامه کاری الزامی است؛ همچنین تمام مدارک باید توسط سازمان‌های مربوط به ارزیابی کشور استرالیا مورد ارزیابی قرار گرفته و تأیید شوند. ضمناً هزینه دریافت ویزای 190، 4240 دلار استرالیا می‌باشد.

4) ویزای 476 استرالیا:

افرادی که فارغ التحصیل رشته مهندسی و زیر شاخه‌های آن از دانشگاه‌های مورد تأیید استرالیا هستند، می‌توانند برای دریافت ویزای 476 درخواست ارائه دهند. در ایران نیز فارغ التحصیلان رشته مهندسی و زیرشاخه‌های آن از دانشگاه تهران و امیرکبیر می‌توانند برای دریافت این ویزا اقدام نمایند.

افراد متقاضی برای ارائه درخواست ویزای 476 باید کمتر از 31 سال سن داشته باشند و بیش‌تر از 24 ماه از زمان فارغ التحصیلی شان نگذشته باشد. با دریافت ویزای 476 امکان اقامت در استرالیا به مدت 18 ماه برای افراد فراهم می‌آید.

گفتنی است که برای دریافت این ویزا ارائه مدرک زبان آیلتس 6 و یا معادل‌های آن الزامی می‌باشد. از مزایای ویزای 476 می‌توان به اجازه تحصیل و کار در استرالیا، دریافت ویزای همراه و فرصت زندگی در یکی از بهترین کشورهای جهان اشاره نمود. ضمناً هزینه دریافت ویزای 476.425 دلار استرالیا می‌باشد و تمدید آن برای افراد خارجی امکان‌پذیر است.

5) ویزای 188 استرالیا: 

 ویزای 188 استرالیا مناسب سرمایه‌گذاران و کارآفرینان می‌باشد. با دریافت ویزای 188 امکان اقامت 4 الی 5 ساله برای افراد فراهم می‌شود. ویزای 188 دارای پنج زیر مجموعه با نام ویزای کارآفرینی، نوآوری بیزینس، سرمایه گذاری معمولی، سرمایه گذاری ویژه یا قابل توجه و سرمایه گذاری ممتاز می‌باشد که به بررسی هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم:

الف) سرمایه گذاری ممتاز:

برای دریافت ویزای 188 از نوع سرمایه گذاری ممتاز، ارائه حداقل 15 میلیون دلار استرالیا  و دعوتنامه الزامی است.

ب) سرمایه گذاری ویژه (قابل توجه):

برای دریافت این نوع ویزا ارائه سابقه کاری حداقل سه ساله در حوزه مدیریت کسب کار و ارائه دعوتنامه کاری الزامی است. گفتنی است که سرمایه مورد نیاز برای دریافت ویزای 188 از نوع سرمایه گذاری ویژه حداقل 5 میلیون دلار استرالیا می‌باشد.

پ) سرمایه گذاری معمولی:

برای دریافت این نوع ویزا باید موفق شوید که از جدول امتیازدهی استرالیا حداقل 65 امتیاز کسب کرده و حداقل 2 میلیون و 500 هزار دلار استرالیا سرمایه اولیه داشته باشید. گفتنی است که فرد متقاضی دریافت ویزای 188 استرالیا از طریق سرمایه‌گذاری معمولی باید حداقل سه سال سابقه کاری در حوزه مدیریت کسب و کار داشته و کمتر از 55 سال سن داشته باشد.

ت) نوآوری در بیزینس: 

 سرمایه اولیه برای دریافت این نوع ویزا حداقل 1 میلیون و 250 هزار دلار استرالیا می‌باشد و افراد متقاضی برای دریافت آن باید موفق شوند از جدول امتیازبندی استرالیا حداقل 65 امتیاز را کسب نمایند. برای دریافت ویزای 188 از این طریق، ارائه حداقل سه سال سابقه کاری در حوزه مدیریت کسب و کار و ارائه دعوتنامه الزامی می‌باشد. ضمناً افراد متقاضی ویزای نوآوری بیزینس در استرالیا باید کمتر از 55 سال سن داشته باشند.

ث) کارآفرینی:

برای مهاجرت کاری به استرالیا از نوع کارآفرینی باید سن متقاضی کمتر از  55 سال باشد و حداقل مدرک زبان آیلتس 6 و یا معادل‌های آن را ارائه دهد. گفتنی است که ارائه دعوتنامه برای دریافت این ویزا  جزء الزامات محسوب می‌شود.

6) ویزای 494 استرالیا 

زمانی که یک کارفرمای استرالیایی در منطقه‌ای کم جمعیت به نیروی کار نیاز داشته باشد اما در کشور استرالیا فرد مورد نیاز را نیابد، می‌تواند حامی مالی یک نیروی کار ماهر خارجی شود. برای دریافت ویزای 494، نیروی کار خارجی باید حداقل 3 سال سابقه کاری در زمینه موردنظر داشته باشد و همچنین شغل او در میان لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا موجود باشد. گفتنی است که افراد متقاضی برای دریافت ویزای 494 باید کمتر از 45 سال سن داشته باشند. ضمناً ارائه حداقل مدرک آیلتس 4.5 و یا 5 و یا معادل‌های آن برای دریافت این ویزا الزامی است.

برخی از مشاغل مورد نیاز در استرالیا 

همانطور که گفتیم در کشور استرالیا افراد متخصص و با مهارت می‌توانند شغلی متناسب با رشته تحصیلی و مهارت خود بیابند و در آن مشغول به کار شوند. از جمله برخی مشاغل مورد نیاز در کشور استرالیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهندس عمران
  • مهندس صنایع
  • مهندس برق
  • مهندس مکانیک
  • مشاور و روانشناس
  • متخصص گفتار درمانی
  • داروساز
  •  پزشک
  • برنامه نویس
  • نجار
  • پرستار بیمارستان
  • پرستار کودک
  • معلم
  • راننده اتوبوس
  • راننده کامیون

لازم به ذکر است که دانشجویان در کشور استرالیا در حین تحصیل اجازه 20 ساعت کار در هفته را دارند و می‌توانند در مشاغل پاره وقت دانشجویی مشغول به کار شوند و به طور متوسط برای هر ساعت کاری 30 دلار استرالیا دریافت نمایند. دانشجویان می‌توانند در مشاغلی همچون پیش خدمت رستوران، صندوق دار و پرستار و… مشغول به کار شوند.

مدارک لازم برای مهاجرت کاری به استرالیا 

برای دریافت ویزای کاری استرالیا باید مدارکی را ارائه دهید تا در صورت تأیید شدن آن‌ها به استرالیا مهاجرت کنید. در نظر داشته باشید که هر کدام از انواع ویزای کاری استرالیا مستلزم ارائه مدارک متنوعی است و هر کدام شرایط متفاوتی را دارا می‌باشد؛ در حالت کلی می‌توان گفت برای دریافت انواع مختلف ویزای کاری استرالیا ارائه مدارک زیر الزامی می‌باشد.

  • ارائه مدارک هویتی
  • ارائه پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار 
  • ارائه دعوتنامه کاری 
  • ارائه بیمهنامه مسافرتی معتبر
  • ارائه مدارک زبان 
  • ارائه فرم به صورت  تکمیل شده و امضا شده 
  • ارائه مدارک تحصیلی 
  • ارائه گواهی مبنی بر ارزیابی مدارک 
  • ارائه عکس پاسپورتی 
  • ارائه گواهی اشتغال به کار
  • ارائه گواهی مبنی بر سلامت جسمانی و روانی 
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • سند ازدواج و ترجمه آن

هزینه‌های زندگی در کشور استرالیا 

افرادی که از طریق مهاجرت کاری به استرالیا سفر کرده٬اند قبل از هر چیزی باید برآوردی دقیق از هزینه‌های ماهیانه زندگی در استرالیا داشته باشند تا در ماه‌های اولیه سکونت در استرالیا با مشکل تأمین هزینه‌ها مواجه نشوند.

گفتنی است که شهرهای سیدنی و ملبورن از شهرهای گران قیمت در کشور استرالیا به حساب می‌آید و قطعاً زندگی در این شهرها مستلزم صرف هزینه‌های بیشتری است. برای سفر به استرالیا این مبالغ باید مد نظر قرار گیرند.

جدول زیر بیانگر قیمت کالاها و خدمات در کشور استرالیا می‌باشد:

نام اقلام یا کالا هزینه نام اقلام یا کالا هزینه 
تخم مرغ 12 عدد5.17 دلار استرالیا بلیط یک طرفه  حمل و نقل عمومی4.5 دلار استرالیا 
برنج یک کیلو گرم 2.81 دلار استرالیا هزینه ماهیانه ثبت نام باشگاه 66.41 دلار استرالیا 
سیب یک کیلو گرم 4.48 دلار استرالیا اجاره یک ساعته زمین تنیس 19.90 دلار استرالیا 
گوشت یک کیلو گرم 19.7 دلار استرالیا یک بوته کاهو 3.38 دلار استرالیا 
گوجه یک کیلو گرم6.88 دلار استرالیا یک لیتر شیر1.91 دلار استرالیا
بطری آب 1.5 لیتری 2.2 دلار استرالیا یک  کیلو پرتغال 3.98 دلار استرالیا 
کارت ماهانه حمل و نقل عمومی 150 دلار استرالیا یک وعده در رستوران ارزان 20 دلار استرالیا 

سخن پایانی

در این مقاله کلیه جوانب و شرایط مهاجرت کاری به استرالیا را مورد بررسی قرار دادیم. امید است با مطالعه این مقاله پاسخ سؤالات خود را در خصوص ویزای کار استرالیا یافته باشید. در صورت وجود هرگونه سؤال می‌توانید با مشاورین مجرب هلی ویزا در ارتباط باشید.

سؤالات متداول 

آیا برای دریافت ویزای 190 وجود اسپانسر الزامی است؟

بله؛ برای دریافت ویزای 190 یکی از شروط مهم برای دریافت آن وجود یک اسپانسر ایالتی است که با وجود آن می‌توان 5 امتیاز کسب نمود.

آیا برای دریافت ویزای 188 از نوع کارآفرینی محدودیت سنی وجود دارد؟

بله؛ برای دریافت این ویزا نباید سن فرد متقاضی بیشتر از 55 سال باشد.

سرمایه لازم برای دریافت ویزای 188 از نوع سرمایه گذاری ویژه چقدر می‌باشد؟

حداقل 5 میلیون دلار استرالیا مبلغ مورد نیاز برای سرمایه گذاری ویژه می‌باشد.